Veel gestelde vragen


Hoe laat vertrek de toerrit?

Het terrein is op 21 mei aanstaande geopend vanaf 10:00 uur. Na een welkomstwoord en instructies vertrekken we rond 11:00 uur.

Wat is de baksteenformule?

Op lange rechte stukken is het handig om in de zogenaamde baksteenformatie te rijden. De voorste rijdt rechts op de rijstrook; degene daar achter links; degene daar weer achter rechts, enzovoort. Op die manier heeft iedereen het best zicht op de weg voor zich. In bochten trek je je niets van die hele baksteenformatie aan, en rij je je eigen lijn! Hou er dan dus ook rekening mee dat je voorligger voor de bocht naar de buitenkant van de bocht zal uitwijken! In een baksteenformatie wordt een afstand van 2 seconden gehouden op je voorliggende motorrijder op de zelfde weghelft. Nummer 1 3 5 7 9 is elk 2 seconden, nummer 1 en 2 is dus 1 seconde.

Stoppen: hou rekening met de rest

Als er om wat voor reden dan ook gestopt moet worden op de weg, doe dat dan zo dat er geen extra risico’s ontstaan. Niet midden op de weg stil gaan staan dus, maar gewoon aan de kant, op een manier waaop niemand risico loopt, en het verkeer er gewoon door kan.

Hoeveel afstand moet ik houden?

Denk er goed aan om afstand te houden, vooral als je in de buurt van de voorrijder rijdt. Die kan natuurlijk opeens zien dat hij bijna een afslag mist, en dan zit je al snel er bovenop. In een groep rij je al snel dichter op elkaar dan normaal. Is niet helemaal te vermijden, maar wees er op bedacht. En zoals bij de baksteenformule: 1,3,5,7,9 is 2 seconden afstand. Tussen 1 en 2 zit 1 seconde afstand.
Let hierbij goed op de verkeersregelaars. Deze rijden langs de stoet en moeten soms invoegen in de stoet vanwege tegemoetkomend verkeer! Spiegel goed. maar maak niet onnodig extra ruimte door bijv. ineens te remmen. of ineens uit te wijken. als je dit doet doe het geleidelijk zodat er geen harmonica effect ontstaat.


Tot wanneer kan ik mij inschrijven?

Je kunt via deze site tot 21 mei aanstaande kaarten kopen (10 euro). Op de dag zelf kun je ook op het startterrein nog kaarten kopen, deze kosten dan 15 euro.

Is er gelegenheid om te tanken?

Ja, halverwege de route is er gelegenheid om te tanken: hierover wordt je op de dag zelf uitgebreid geinformeerd. Totaal verwachten we circa 160 kilometer af te leggen voordat we weer in Huizen arriveren.

Kan ik een vrije donatie doen?

Deze kunnen worden gedaan d.m.v. het sturen van een mailtje naar ride4kika@kuypers-events.nl met vermelding van naam en telefoonnummer óf een SMS/App te sturen naar 06 1836 9370, en daarin het bedrag te vermelden van de donatie. Hierop ontvang je een betaallink en de vrije donatie kan worden voldaan.